Internet in spletno komuniciranje uporablja dnevno veliko število ljudi.

July 20, 2017 | Avtor: | Objavljeno v Podjetja, Razno, Tehnologija

Internet največ uporabljajo srednje generacije. Ta generacija uporablja internet praktično brez izjeme, zgolj manjši del te populacije spleta ne uporablja. Širša populacija med šestnajstim in štiriinsedemdesetim letom uporablja internet nekoliko manj. Zgolj četrtina uporabnikov v tej starostni skupini ne uporablja splet vsak dan. Lahko rečemo, da je spletna komunikacija v Sloveniji vsakdanja rutina. V prihodnosti gre pričakovati še večje število uporabnikov, saj se bodo spletni uporabniki še bolj navezali na internet. Razlogov je več : mlajše in srednje generacije, ki največ uporabljajo splet bodo zamenjale danes starejše generacije. Njihova spletna aktivnost je bistveno manjša, vendar se tudi med njimi vedno več predstavnikov že danes odloča za uporabo spleta ter komunikacijskih naprav.

 

Dostop do spleta.

 

Nobena redkost ni danes sedemdeset letnik, ki uporablja pameten telefon ali tablico. Internet uporabljajo na različne načine ter s tem poenostavijo svoje dnevne aktivnosti. S pametnimi telefoni fotografirajo bistveno več oziroma vsako zanimivost, ki se jim pojavi pred očmi. Kar je bistveno bolj enostavno, kot uporaba foto aparata. Internet jim omogoča pošiljanje zajetih fotografij ali video vsebin na poljubne naslove. Tablice so za starejše generacije zanimive zaradi enostavnosti pridobivanja različnih spletnih vsebin in spletnih oblik klasičnih informacij.

Komunicirajte s spletnimi uporabniki preko socialnih omrežij.

 

Klasične informacije so tiste, ki jih preko klasični medijev pogosto pridobivamo. To so različne informacije, katere dnevno pridobivamo preko radia, televizije in časopisa. Listanje časopisa je zamudno, televizija in radio pa velikokrat nimata na sporedu želeno vsebino. Internet jim omogoča, da vse naštete klasične informacije pridobijo preko spletne alternative. Radio, televizija in časopis so se že zdavnaj preselili tudi na splet. Dodatno jim splet omogoča enostaven ogled starejših vsebin, kar je pri klasičnih oblikah ali nemogoče ali bolj zamudno. Srednje in mlajše generacije pa internet in komunikacijske naprave uporabljajo v bistveno bolj širokem spektru.

Oglejte si ponudbo T-2 interneta!

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori