Imate težave z okni ali tesnjenjem? Lotite se dela takoj!

November 24, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

V življenju se, tako kot z vsako stvarjo, srečamo tudi za zamenjavo oken. Za zamenjavo obstaja več razlogov. Lahko so mehanizmi že preveč stari, ter se vrata med odpiranjem in zapiranjem zatikajo. Lahko imate slaba tesnila, ter čutite prepih, kar ni dobro za vaše zdravje. Če imate katerega izmed teh problemov, potem si čim prej zavihajte rokave ter se odpravite na delo. Če so problematična celotna okna, potem je treba zamenjati celotno okno, če pa so problem le tesnila, potem se raje odločite le za zamenjavo ali popravo tesnil. Na ta način boste namreč prihranili veliko denarja in časa.

V primeru, da se odločite za zamenjavo celotnih oken, vam spodaj ponujamo nekaj navodil, ki vam bodo pomagala pri delu? Najprej se je treba odločiti za material novih oken, ki mora biti primeren vrsti stavbe ali hiše, v kateri je, hkrati pa mora biti v slogu vseh ostalih prostorov in predmetov v hiši. Po navadi se odločamo med PVC in pa lesenimi okni. Nato je potrebno izbrati tip okvirja in stekla. Pomembna stvar, ki jo je zadnje čase veliko slišati je tudi tesnjenje, ki mora biti čim boljše. Prepih, ki nastane zaradi slabih tesnil, pogosto privede do našega slabšega zdravstvenega stanja. Pri izbiri moramo uskladiti kakovost s ceno. Pazimo tudi, da pri nabavi oken izberemo tako podjetje, ki se ukvarja tudi s svetovanjem in dostavljanjem oken, ne pa samo s prodajo.

Tu nam bodo pomagali delavci, ki delajo v večjih tovarnah, ki se ukvarjajo z okni. Pri delu nekaj stvari delajo sami, lahko pa si pomagajo z različnimi strojnimi napravami, kot so različni stroji za obdelovanje lesa, transportni trak,… Dobra okna se vam vsekakor splača imeti, saj boste prihranili pri ogrevanju, vaše bivanje pa bo bolj udobno.

6a0120a85dcdae970b0128776fbe0b970c-pi

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori