Hrana iz konoplje

July 17, 2012 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Hrana iz konoplje velja za eno izmed najbolj zdravih stvari, ki jih lahko zaužijete. Še posebej priljubljena je med vegetarijanci. Čeprav obstajajo številni zagovorniki raznih namazov iz konoplje in drugih jedilnih snovi, se večina tistih, ki prvič okusijo takšno hrano, strinja s tem, da je verjetno izredno zdrava, a po okusu ni najboljša.

Vsi, ki jim je hrana iz konoplje tuja in niti niso vedeli, da kaj takšnega obstaja, bodo verjetno ob omembi takšne hrane najprej pomislili na točno določene prepovedane substance, ki vsebuje določene psiho aktivne snovi. Seveda pa hrana iz konoplje nima čisto nič skupnega s to, v Sloveniji in večini drugih držav prepovedano snovjo.

Tako poznamo različne hranilne snovi iz konoplje, ki jih lahko dobite v številnih trgovinah pri nas. Konopljino olje je prvo in verjetno tudi najbolj prodajano živilo iz konoplje. Velikokrat se konopljino olje uporablja tudi za hujšanje. Poleg tega blagodejno vpliva na številne stvari in težave, saj vsebuje vitamine in druge snovi, ki jih telo potrebuje. Uživate ga lahko samega ali pa kombinirate s kakšno drugo hrano.

Obstaja tudi konopljin čaj, ki ima prav tako veliko pozitivnih učinkov, tako kot tudi vsi ostali izdelki iz konoplje. Pitje takšnega čaja je zelo koristno tudi za vse, ki imajo težave s prekomerno želodčno kislino, pomaga pa še pri številnih drugih stvareh.

Konopljina moka je še en izdelek iz konoplje, ki je sicer manj znan od ostalih dveh predstavnikov. Tudi kupovanje takšne moke je precej bolj težavno, saj je ne prodajajo ravno povsod.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori