GLS krepi navzočnost na Portugalskem

November 22, 2010 | Avtor: | Objavljeno v Podjetja

Amsterdam, 3. november 2010. Skupina GLS Group s 1. novembrom 2010 prevzema preostali 49-odstotni delež delnic podjetja GLS Portugal Lda., kar pomeni, da bo podjetje, ki sta ga ustanovila GLS in Kislog, odslej v izključni lasti vseevropskega ponudnika paketne distribucije ter ekspresnih in logističnih storitev.

»Z nakupom preostalih delnic krepimo tako GLS-ov položaj na Portugalskem kot tudi našo evropsko mrežo,« pojasnjuje Rico Back, CEO General Logistics Systems B.V., Amsterdam (GLS). »Ko je bil GLS Portugal ustanovljen, je bil prenos lastništva zapisan v pogodbo, sedaj pa se po petih letih uspešnega sodelovanja uresničuje.«

GLS Portugal Lda. je pričel s poslovanjem novembra 2005 kot skupno podjetje Kisloga in GLS-a. Paketna enota, ki je bila v lasti Kislogove podružnice in bivše partnerske družbe GLS-a, Personalis S.A., je bila pripojena skupnemu podjetju. Z nakupom preostalih delnic pogodba o skupnem podjetju preneha veljati.

Visoki standardi kakovosti

GLS Portugal ima šest poslovnih enot, s katerimi zagotavlja storitve po vsej državi. Takoj po ustanovitvi portugalskega podjetja je GLS vse postopke prenovil v skladu z ustaljenimi standardi paketnega poslovanja, ki veljajo po celotni mreži skupine v Evropi. Tako informacijska tehnologija kot tudi vsa programska in strojna arhitektura so bili zamenjani in prilagojeni najnovejšim GLS standardom.

Skupina je investirala v razširitev kapacitet in modernizacijo poslovnih enot. Nekaj mejnikov v poslovanju: leta 2008 je GLS Portugal v Lizboni odprl nov distribucijski center (vozlišče in skladišče); nova poslovalnica ima večjo kapaciteto in moderen sortirni sistem ter je opremljena s tehnologijo za video nadzor. Istega leta je družba uvedla mobilni prenos podatkov iz dostavnih vozil. Podatki o dostavi na Portugalskem so tako preko spletnega sledenja pošiljk na voljo tako rekoč v resničnem času. GLS Portugal je sredi leta 2009 pridobil certifikat kakovosti EN ISO 9001:2008.

Pripravljeni na gospodarsko okrevanje

»GLS Portugal je z visokimi standardi kakovosti, ki veljajo v skupini GLS Group, dosegel soliden tržni položaj,« pravi Rico Back. »Varnost je pomemben kriterij pri izbiri ponudnika paketnih storitev, še posebej pri občutljivem in dragocenem blagu.« Na Portugalskem med GLS-ove stranke sodijo tudi velike telekomunikacijske in farmacevtske družbe. Pred globalno finančno in gospodarsko krizo je GLS Portugal beležil letne stopnje rasti do 30 odstotkov. Povezava z GLS-ovo evropsko mrežo je imela pozitivne učinke predvsem na izvoz.

»Portugalska je med državami, ki jih je kriza še posebej prizadela, zato se mora zdaj spopadati z visokim javnim dolgom,« pojasnjuje Rico Back. »Naša investicija ponovno potrjuje našo zavezanost državi in našim strankam. GLS je okrepil svoje kapacitete za delovanje v tej regiji in je v dobrem položaju pred ponovnim zagonom rasti gospodarstva, kar se bo, upajmo, zgodilo v kratkem. Svoj potencial izkoriščamo za prispevek k okrevanju.«

GLS Group v Evropi

General Logistics Systems B.V., Amsterdam (GLS) je vseevropska skupina, ki zagotavlja zanesljive, visokokakovostne paketne in ekspresne storitve ter logistične rešitve z dodano vrednostjo. Družba svoje storitve zagotavlja preko mreže podružnic ali partnerskih družb v 36 državah in je globalno povezana s pogodbenimi dogovori. Sistem GLS sestavlja 38 osrednjih pretovornih točk, 665 skladišč in 12.500 uslužbencev. Približno 16.950 vozil vsako leto po vsej Evropi dostavi 345 milijonov paketov za 220.000 strank. V poslovnem letu 2009/10 je GLS zabeležil prihodke v višini 1,7 milijarde evrov. GLS pomeni »Vodilni v Evropi po kakovosti«, za kar si vsak dan prizadevajo vsi zaposleni pri GLS.

Avtor:

Do sedaj je napisal 3 objav.

Odgovori