Filtri za kompresor so nevidni, a pomembni

February 25, 2018 | Avtor: | Objavljeno v Razno

V resnici so stvari, ki jih sicer s prostim očesom ne vidimo, včasih bolj pomembne, kot pa tiste, ki jih vidimo takoj. Take so tudi naprave v naših prevoznih sredstvih, ki so globoko skrite ter očem popolnoma nevidne. Njihova naloga pa je tako pomembna, da moramo za njih stalno skrbeti in jih ob določenem času tudi zamenjati na primeren način. Sem sodijo tudi filtri, ki so najrazličnejših vrst. Razlikujejo je glede na lastnosti in tehnične zahteve posameznega kompresorja. Filtrirajo lahko različne nečistoče ali trde delce, olja in vodo. Tako so poznani in priljubljeni tudi kvalitetni filtri za kompresor, ki se skrivajo v napravah in imajo več kot pa le pomembno vlogo, ki vpliva na delovanje ter obnašanje stroja.

filter za kompresor

Pomen filtrov za kompresorje

Omenili smo že, kako zelo so filtri za kompresorje pomembni. Njihova naloga je namreč jasna. V prvi vrsti skrbijo predvsem za čiščenje zraka, odstranjevanje trdnih delcev, med njimi na primer prahu, bakterij ter podobno. Filtri te vrste so v resnici zračni filtri, ki pa jih ne uporabljamo samo za kompresorje. Uporabljamo jih tudi v gradbeni mehanizaciji, v kmetijski in strojni mehanizaciji, pri različnih motorjih in pogonskih enotah, v različnih industrijskih vozilih ter podobno.

orodje

Konec umazanim delcem

Z uporabo tovrstnih filtrov, ki so dovolj kvalitetni, tako lahko naredimo popoln konec umazanim delcem. Zahvalimo se lahko najvišji stopnji ločevanja umazanije, prav tako pa tudi visoki mehanski stabilnosti izločanja najmanjših delcev, ki so v tem sistemu prisotni.

Filtre je potrebno redno vzdrževati

Tovrstni filtri pa se seveda ponašajo z mnogimi lastnostmi, ki jih delajo tako zelo kvalitetne. Med njimi so tako zagotovo kompaktna oblika, optimalna izraba razpoložljivega prostora, poleg tega pa so priljubljeni tudi zato, ker nastopajo v tako zelo različnih oblikah ter velikostih. Redno vzdrževanje zagotavlja brezhibno delovanje.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori