Dražba, ki je ne smete zamuditi

March 19, 2015 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Prav zdaj, nekje v vaši okolici, v sosednjem kraju ali morda kar čez cesto, potek dražba nepremičnine. Zakaj? Razlogi so različni: lahko gre za poplačilo dolgov, drzno obliko prodaje ali zarubljeno nepremičnino. Pa je to ploh pomembno? Dejstvo je, da se vam tik pred nosom ponujajo nepremičnine po izjemnih cenah, vi pa še vedno živite v najemniškem stanovanju in sanjate, da vam bo pot prekrižala sanjska hiša.

No, včasih je treba iti v akcijo, dražba je eden izmed načinov, kako lahko uresničite vaše sanje.

Imate zadržke, probleme, pomisleke?

Ni problema – še zmeraj lahko najdete alternativo ali še nekaj 10 let živite v najemu. Lahko pa se že danes odločite, da boste vzeli stvari v svoje roke.

Dražba je ugodna oblika nakupa. In pika.

V drugem in tretjem krogu cene nepremičnin padejo za tretjino, lahko tudi na četrtino realne tržne vrednosti. Sliši se sanjsko in tudi je! Hiša, z lepim razgledom, super lokacijo in ceno, ki si je nikoli ne bi mogli privoščiti, je zdaj čisto na dosegu! ŠE majhen nasvet: ko si ogledujete ponudbe in dražbe, izberite take, ki niso bile prodane v prvem ali drugem poskusu. Kot smo omenili zgoraj, prihranek bo večji.

Dražba poplača dolgove dolžnika

V večini primerov je tako, da dražba poplača upnikom dolgove. Včasih ne vseh, ker morajo upniki od končnega izkupička odšteti še sodne in druge stroške, tudi take, povezane z dražbo, a v večini primerov dobijo povrnjen vsaj del dolga. Brez skrbi, tudi nikogar ne boste metali iz stanovanja – če v nepremičnini še živijo lastniki, se lahko z njimi dogovorite za določeno obdobje, ki ga lahko v njej še preživijo in vam plačujejo najemnino po tržni ceni, vse to je v skladu z zakonom.

Nikar pa ne pozabite, da vam dražbe prinašajo tudi poslovne prostore, premičnine in vrednostne papirje.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori