Borilne veščine

November 15, 2016 | Avtor: | Objavljeno v Šport

Katere športne aktivnosti so vam blizu? Spremljate nogomet, vam je ljubša košarka ali odbojka? Mogoče ste navdušen plavalec, smučar, itd? Raje imate drzne športne, motore, dirke, formule, itd. Ali pa borilne veščine? Veliko je športnih aktivnosti s katerimi se lahko ukvarjamo in prav za to je to odlično, saj lahko ne glede na lasten interes najdemo sebi ustrezno. Tako se lahko hkrati sproščamo in naredimo nekaj za duha in telo. Mogoče pa smo samo nekdo, ki ne rad telovadi ali sodeluje kot udeleženec, pač pa samo spremlja in navija? Tudi nič hudega. Navsezadnje je najbolj pomembno to, da najdemo svoje lastno zadovoljstvo.

Če se osredotočimo na borilne veščine, nam že besedna zveza pove, da jih je lahko več, različnih seveda. Katera bo nam najbolj blizu pa je seveda odvisno od nas samih. Ali bomo raje prisegali na judo, karate ali katero drugo borlino veščino. V kolikor nismo navdušenec in bi mogoče radi obvladali veščino zgolj zaradi samoobrambe, saj vemo, v kako nevarnem svetu živimo in nikoli ne vemo kaj nas za vogalom pričakuje, pa je tudi dobra odločitev, da se odločimo in se veščine tudi naučimo.

Ne glede na to, ali se je sami učimo, ali je to naš super hobi, smo navdušenec ali zgolj navijač, športne panoge so in bodo vedno razvijale svoje veje, kar je odlično predvsem za tiste, ki uživajo v tovrstnem športu. Vsekakor pa se moramo zavedati, da v kolikor se odločimo za katero od teh, da potem svojega znanja ne smemo izkoriščati narobe ampak samo v primeru samoobrambe ali pa, če se odločimo za tekmovanje. Bi verjetno bilo malce čudno, če bi hodili po ulici in mimoidočim kazali, česa vse smo se naučili, kajne? To počnemo zase ali pa, če smo res dobri tudi za tekmovanje in morebiten zaslužek. Najboljše pa je, če v tem najdemo sebe in si tako pričaramo zadovoljstvo.

Avtor:

Do sedaj je napisal 475 objav.

Odgovori