Barbi za punce, Sonic za fante

March 26, 2011 | Avtor: | Objavljeno v Zabavno, smešno

Pa se vrnimo malo v preteklost. Mala punčka je doma vsa nesrečna, ker je videla pri prijateljici prelepo Barbi punčko, ki jo je prinesla iz Nemčije bogata teta. Seveda hrepeni po njej in si jo želi tudi sama, a starši nimajo denarja in tudi težko jih je dobiti v naših trgovinah, kjer primankuje še osnovnih življenskih potrebščin. In tako ostane njena želja neuslišana in odraste vsa nesrečna brez svoje Barbike.

Pa se vrnimo zopet nazaj v današnji čas. Danes so z razvojem računalnikov in Interneta postale podobne želje veliko bolj uresničljive, pa čeprav v obliki Barbi igric. Četudi danes mala punčka ne drži Barbike v rokah, pa lahko zato dobi na računalniškem zaslonu na tisoče Barbik v vseh možnih situacijah, oblekah, podobah in barvah. Barbi igrice so zelo popularne pri dekletih, še posebej pri igricah, kjer je potrebno naličiti in obleči Barbi. Pri teh igrah lahko pride njihova domišljija zelo do izraza in si tako lahko vsaka ustvari svojo Barbi. Poleg tega se lahko dekleta v vlogi Barbi preizkusijo še v različnih poklicih, z njimi zaplešejo ali se odpeljejo.

Poleg množice Barbi igric pa obstaja še veliko variant Sonic iger. Le-te so bolj primerne za tiste s spretnimi prsti, ki so ljubitelji arkadnih iger, tako da jih za razliko od Barbi igric več igrajo fantje. Razvoj teh iger se je začel v devetdestih letih prejšnjega stoletja na igralnih avtomatih, nato pa se je preselil še na osebne računalniške in igralne konzole. Pri Sonic igrah največkrat v glavni vlogi nastopa lik Sonic the Hedgehog, ki je modri ježek. Z leti pa so se razvili še drugi liki, kot so leteča veverica Ray, silni pasavec ter zlobni Ivo Robotnik. Cilj Sonic iger je, da svojega junaka pripelješ do konca poti. Pri tem neprestanem teku proti cilju te ogrožajo razni lopovi, kotaleči predmeti, vulkanska lava, padajoči kapniki in še marsikaj bi se našlo. Ob vsakem stiku s temi nevarnostmi naš junak izgubi del energije, ki pa mu jo lahko povrnejo določeni predmeti. Pri Sonic igrah se vedno nekaj dogaja, tako da se preizkusi v kakšni od teh iger in pripelji našega junaka na varno.

Avtor:

Do sedaj je napisal 2 objav.

Odgovori