Traktorske kosilnice so dobrodošle za večje površine

August 14, 2020 | Avtor: | Objavljeno v Tehnologija

Vrtna opravila so na vrsti, ko je temperatura v ozračju nekoliko višja in ko je nekoliko več sončnih žarkov. V tem času je treba dobro poskrbeti tudi za zelenico oziroma trato, ki je lep doprinos k našemu domu.

Za kar se da lepo trato pa morate poskrbeti tako, da uporabljate primerno vrtno kosilnico. Na trgu so vam na voljo številne vrste, na primer ročne, električne, bencinske, robotske. Za večje površine so zlasti dobrodošle lažje profesionalne traktorske kosilnice, vse pogosteje pa se uporabniki odločajo tudi za nakup robotske kosilnice.

 

vrtna koslinica

 

Pravilna izbira vrtne kosilnice

Pri košnji je torej ključnega pomena, katero vrsto kosilnice uporabljate. Izbira je v veliki meri odvisna tudi od same površine oziroma velikosti vrta. Za večje površine so torej najboljša izbira lažje traktorske kosilnice ali robotske.

Za manjše vrtove so bolj dobrodošle samohodne vretenaste ali rotacijske kosilnice. Za takšne površine se odlično obnesejo še električne ali ročne kosilnice. Za strmejše terene so najboljše samohodne kosilnice. Za izjemno velike površine se odlično obnesejo vrtni traktorji. Če košnja ni vaše najljubše opravilo, so vam na trgu na voljo robotske kosilnice.

Obvezno rokovanje s kosilnico pred nakupom

V specializirani prodajalni z vrtno opremo si oglejte čim več različnih modelov vrtnih kosilnic. Potipajte njihove ročaje, premaknite napravo, zapeljite jo med policami. Na takšen način boste lahko hitro ugotovili, kakšne so razlike med napravami.

Posebno pozornost namenite tudi lovilni košari za travo. Snemite jo z naprave in poglejte, ali vključuje ročaje. Ti so namenjeni veliko lažji uporabi. Če je natikanje košare na kosilnico zapleteno, si raje izberite kakšen drug model.

 

kosilnica za vrt

 

Kosilnice za košnjo največjih površin

Za velike travnate površine se vsekakor spodobijo velike kosilnice. Traktorske kosilnice so kot nalašč narejene za takšno vrsto košnje. Na trgu vam ponujajo zelo zmogljive, vodljive in ne nazadnje celo futuristične traktorske kosilnice priznanih proizvajalcev.

V dobro založeni specializirani prodajalni s kosilnicami vam je na voljo celo takšna traktorska kosilnica, ki nima volana in ne stopalk. Je pa zato toliko zmogljivejša, zelo vodljiva in precej ekstravagantna.

Nadzor kosilnice preko komandnih ročic

Značilnost sodobno zasnovane traktorske kosilnice je torej tudi odsotnost volana ter stopalk. Nadzor poteka s pomočjo dveh komandnih ročic. To vam zagotavlja zelo hitro in odzivno upravljanje težkega stroja.

Sistem upravljanja kakovostne traktorske kosilnice je zelo preprost. Pri tem pa morate vzeti v zakup, da si boste morali na začetku obvezno vzeti nekaj časa za učenje vožnje na tej napravi. Učenje vožnje traktorske kosilnice naj poteka na trdi podlagi in ne travniku. To vam bodo svetovali tudi strokovno podkovani in izkušeni prodajalci.

Spletni nakup vrtne kosilnice

Morda ste obiskali že kar nekaj specializiranih prodajaln z vrtnimi napravami. Odločili ste se za nakup traktorske kosilnice. Takšno izbiro so vam svetovali tudi prodajalci, saj ste jim povedali, kako velika je vaša travnata površina.

Ker ste se doma s svojimi bližnjimi skupaj odločili, da je sedaj končno čas za nakup, vam v resnici ni več potrebno iti nazaj v fizično prodajalno. Trgovino boste namreč našli tudi po spletu, kjer boste lahko hitro in preprosto opravili nakup traktorske kosilnice.

Avtor:

Do sedaj je napisal 443 objav.

Odgovori