Trajnostna rešitev za ravne zobe je fiksni zobni aparat

January 14, 2019 | Avtor: | Objavljeno v Zdravje

Hitra rešitev za ravne in poravnane zobe je fiksni zobni aparata. Vsi, ki sta kadar koli nosili aparat, zagotovo veste, da je njegova uporaba lahko precej mučna. Vsaj kar se tiče fleksibilnosti. Zelo pogosto se zgodi, da aparat preveč tišči, da nam kakšen delček izpade, kar se dogaja pi čiščenju oziroma umivanju zob,  ali pa da se enostavno, če se malo po domače izrazimo, »zrahla«.

Kakšen zobni aparat potrebujete?

Rešitev je kar precej, ampak tista, ki vodi k trajnim rezultatom, to je ravni zobje in nič več aparata, je fiksni zobni aparat. Ta bo poskrbel, da bo zobni tretma potekal popolnoma v skladu s pričakovanji. Zobje se bodo lepo premikali z aparatom. Ta bo sicer ostal na mestu, a bo opravil svoje delo. Zobje bo dal narazen ali pa bolj  skupaj. Odvisno je od potrebe in predhodnega stanja ustne votline. Res pa je, da ima fiksni zobni aparat rahlo nelagoden občutek. To je, vsaj na začetku, ko si aparat nadenemo. Enostavno potrebujemo nekaj časa, da se privadimo nanj. Alternativa fiksnem aparatu je nevidni aparat.

Razlika med fiksnim in snemljivim zobnim aparatom?

Ta je že kot ime pove, neviden in snemljiv. Vendar pa ima pomanjkljivosti. Največja med njimi je ta, da se nikoli zares ne navadimo na aparat. Ker je občutek, ko aparat snamemo precej lahkoten, za razliko, ko si aparat nadenemo. Kam pa to lahko posledično pripelje? Predvsem do tega, da aparata ne nosimo redno. Lahko se celo zgodi, da nanj pozabimo, morda ga kje založimo, celo izgubimo. Ker pa je velikokrat tako, da ceno krijemo sami, je to lahko tudi finančno breme. Torej ima fiksni zobni aparat kar nekaj prednosti in ugodnosti pred vsemi alternativami, ki pa se precej hitro uveljavljajo. A vseeno je dobro imeti takšen aparat, ki bo delo opravil učinkovito, predvsem pa trajnostno. To pa pomeni, da po nošenju le ta ne bo več potreben.

V kolikor potrebujete dobrega ortodonta vam toplo priporočamo obisk ordinacije ORTO MG v Postojni.

Avtor:

Do sedaj je napisal 443 objav.

Odgovori