Počitnice na Krasu

December 13, 2018 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Ko slišiš besedo »kras«, na kaj pomisliš?

Kraška pokrajina … pobrskam po spominu in se za minutko vrnem v osnovnošolske in srednješolske klopi. Na misel mi začnejo padati besede: jame, postojnska jama, človeška ribica, Škocjanske jame, Predjamski grad, grad Štanjel, Divje jezero pri Idriji, presihajoče Cerkniško jezero … vse to poznam že iz otroštva, ko pa zdaj pomislim na Kras, pa mi že zadišita pršut in vino.

Kraška pokrajina pripravljena na radovedne raziskovalce

Kras ječudovita pokrajina in ponuja toliko možnosti za raziskovanje ali razvajanje vdvoje z boljšo polovico in s popoldanskimi romantičnimi sprehodi. Sami si lahkoorganizirate izlete, brez skrbi, zanimivosti ne bo zlahka zmanjkalo.

Prenočišča na Krasu

Kraškapokrajina je idealna za turizem in temu primerna so tudi prenočišča. Ker pa imavsak svoj okus, je na voljo več različnih možnosti za nastanitev, ki so se izleta v leto prilagajala povpraševanju in zahtevam strank. Od apartmajev,zasebnih sob, hostlov, hotelov, term, počitniških hišk pa vse do turističnih kmetij.

Prenočišča senavadno nahajajo ob pomembnih turističnih točkah, katero prenočišče pa je bolj primerno izbrati, je popolnoma odvisno od posameznikovega namena zaobisk te pokrajine. Prenočišča so po večini sodobno opremljena s televizorji,telefoni in internetom, kar zagotavlja udobje vsakomur, tako tistim, ki siželijo počitka po dnevu polnemu aktivnosti in ogledov, kot tistim, ki so siprišli oddahniti od napornega vsakdana in si želijo le malo sprostitve.

Možne aktivnosti

Pokrajinaje razgibana in ni skrivnost, da je zelo zanimiva za vse pohodnike. V ta namenso organizirani pohodi, ki jih strokovnjaki prilagodijo glede na fizično pripravljenost udeležencev, večinoma pa jih seveda prilagodijo glede nastarostno skupino, ki jo vodijo. Na poti lahko pohodniki uživajo ob pogledu navinograde, potočke in uživajo v svežem gozdnem zraku.

Kulinarika

Kras slovipo svoji kulinariki in na vsakem koraku lahko zasledimo ponudbo lokalnih kulinaričnih izročil, ki temeljijo na hrani pridelani na tamkajšnjih ekološkihkmetijah. Kulinarika je odlična priložnost, da se po aktivnostih maloodpočijete, napolnite želodčke in si pridobite nove energije za naprej, hkratipa uživate ob nepozabni kulinariki, ki razkriva odlične okuse Krasa.

Masaže in terapije za sprostitev

Ponudb zamasaže in terapije za vse tiste, ki si želijo popolnega oddiha in maloposkrbeti za svoje zdravje je ogromno. Primerne so za vse in zagotavljajopopolno fizično in psihično sprostitev.

Najem prostorov

Možnost imate tudi najema različnih prostorov za razne zasebne aktivnosti kot so poslovni sestanki in srečanja.

Ponudb in možnosti je ogromno, ste mogoče že pomislili na sprostitev in oddih v tej lepi pokrajini?

Avtor:

Do sedaj je napisal 443 objav.

Odgovori