Naravna nega lasišča odpravlja različne težave kot so srbečica in prhljaj

February 11, 2019 | Avtor: | Objavljeno v Zdravje

Nega lasišča je zelo pomembna, saj je zdravo lasišče pogoj, da nam zrastejo lepi ter zdravi lasje. Uporaba ekoloških naravnih izdelkov za lase odpravi težave z lasiščem, ki jih ima v današnjem času kar 75% ljudi. Problemi kot so prhljaj, mastno ali suho ter srbeče lasišče, razne vrste kožnih obolenj lahko odpravite z negovalno lasno kozmetiko, ki jo najdete v trgovini Etnobotanika.

Odličen proizvod je naravni šampon Shikakai, ki vsebuje vitamine A, C, D, E in K. Ima antioksidativno delovanje s katerim odpravlja različne probleme, ki jih imate z lasmi ali z lasiščem. Povsem naravni šampon pomirja srbeče lasišče ter ohranja njegov naraven ph.

Hkrati hrani lasne mešičke, odpravlja prhljaj in na lase deluje kot regenerator. Zaradi njegove nizke ph vrednosti je omogočeno normalno delovanje lasišča ter ohranitev naravne maščobne obloge lasišča. Lahko ga uporabljate kot suh ali moker šampon, v vsakem primeru bo nežno ter temeljito očistil vaše lase.

Nega lasišča z naravnimi izdelki kot sta kana in sena pripomore k rasti zdravih las

Naravna nega las in lasišča zagotavlja zdrave, bujne in sijoče lase, ki so svileni na otip. Izdelki, ki imajo pozitivne učinke na lase, kot je na primer hitrejša rast in zaustavitev izpadanja, morajo biti izdelani iz naravnih ekoloških sestavin, brez kakršnih koli primesi.

Kana je barva za lase, ki se pridobiva iz mladih listov rastline. Poleg barvila vsebujejo mladi listi tudi tanine in maščobne kisline, ki imajo protivnetno delovanje, kar pomeni da zdravijo ter preprečujejo bakterijske okužbe lasnih mešičkov. Nega s kano zelo blagodejno deluje na srbeče lasišče, saj ima hladilni učinek, preprečuje pa tudi nastanek prhljaja. Tudi zdravilna rastlina sena ima dvojno delovanje: kot barva za lase pa tudi kot negovalni proizvod za lase.

Poleg zlato rumenega pigmenta vsebuje sena antrakinone in krizofansko kislino z učinkovitim delovanjem proti bakterijam, glivicam in mikrobom. Pri problemih s prhljajem ali prekomernem izločanjem sebuma, ima sena zelo blagodejno delovanje.

Nega lasišča z amlo in hibiskusom se priporoča pri mnogih težavah

Nega lasišča z amlo, ki je v Ayurvedi zdravilna rastlina se posebej priporoča v primeru raznih težav. Plodovi rastline vsebujejo tanine, flavonoide, lipide, vitamin C ter ostala esencialna olja. Zato ima amla antivirusno, antimikrobno ter antioksidacijsko delovanje, zaradi katerega je izboljšano delovanje lasnih mešičkov, posledično lasje postanejo prožni, močni, ustavi se lahko celo njihovo izpadanje.

Lasem se z redno uporabo amle pri osivelosti povrne celo naravni pigment. Amla tudi učinkovito pomirja srbeče lasišče. Poleg amle je učinkovita nega lasišča mogoča tudi s hibiskusom. Ta se najpogosteje uporablja v primeru, ko imate porušen ph lasišča  ter kadar je potrebno uravnati izločanje sebuma.

Avtor:

Do sedaj je napisal 443 objav.

Odgovori