Kateri so dejavniki tveganja za nastanek venskega popuščanja?

February 1, 2019 | Avtor: | Objavljeno v Razno

Vensko popuščanje je težava, ki prizadene kar okrog 60% ljudi. Najpogosteje se težave pojavljajo pri starejših ljudeh, vendar lahko za njimi trpijo tudi mlajši, predvsem pa ženske v času nosečnosti. Dejavniki tveganja za nastanek venskega popuščanja so v večini vedenjski, nanje pa lahko vplivamo s spremembo življenjskega sloga. Obstajajo pa tudi nevedenjski dejavniki, na katere nimamo vpliva. Med nevedenjske dejavnike tveganja štejemo starost nad 50 let, ženski spol, prebolelo globoko vensko trombozo in nekatere druge. Nikakor pa ne smemo pozabiti dednost, ki je eden izmed največjih dejavnikov tveganja za nastanek venskega popuščanja.

 

kompresijske nogavice

 

Zakaj do venskega popuščanja sploh prihaja?

Vensko popuščanje se pojavi, ko se venske zaklopke in mišična črpalka v mišicah stopal ter goleni, ki črpajo kri iz nog proti srcu oz. preprečujejo zatekanje krvi nazaj v noge, okvarijo. Kri prične zatekati nazaj v noge in zastajati v venah, zaradi česar se vene dodatno razširijo in venske zaklopke še bolj razmaknejo, kar stanje še dodatno poslabša. Pozitivna novica pa je, da dan danes na trgu obstaja veliko produktov, ki nam lahko v primeru težav s krčnimi žilami pomagajo. Tako lahko poskusimo s kompresijskimi nogavicami ali mazili, pomaga pa že masaža nog.

nogavice za vensko popuščanje

Proti krčnim žilam si lahko pomagamo tudi s kremo

Veliko ljudi se sprašuje kaj pomaga proti krčnim žilam. Možnost nastanka krčnih žil lahko zmanjšamo s preventivnimi kompresijskimi nogavicami, ki stene žil stisnejo in tako preprečijo njihovo zatekanje, tako pa pripomorejo k zmanjšanju težav, ki jih krčne žile povzročajo. Kompresijske nogavice Delilah so koži prijazne in tako ponujajo veliko udobja v času nošenja. Poleg preventivnih kompresijskih nogavic pa si lahko pomagamo tudi s kremo proti krčnim žilam. Kostanjevo mazilo za žile znamke A.Vogel učinkovito pomaha pri zmanjševanju preglavic, ki jih krčne žile povzročajo.

Venagel je krema proti krčnim žilam, ki je namenjeno zunanji uporabi. Dodan mu je izvleček navadnega divjega kostanja. Njegove sestavine po nanosu hladijo noge in odpravljajo občutek težkih in utrujenih nog. Poleg tega pa je učinkovito tudi mazilo za krčne žile Krauterhof konjski grelni balzam. Gre za izvrstno konjsko kremo, ki se lahko pohvali s toplotnim učinkom za masiranje. Krema vsebuje izvlečke rdečega vinskega listja, divjega kostanja, melise, kamilice, hmelja, baldirjana, rmana, omele, kafre in janeža in deluje podobno kot običajni konjski balzam z razliko grelnega učinka, zaradi katerega je še bolj učinkovit.

Avtor:

Do sedaj je napisal 443 objav.

Odgovori