Izolacija poševne strehe oz. mansarde

August 4, 2018 | Avtor: | Objavljeno v Podjetja

Da moramo danes precej velik poudarek dati energetski učinkovitosti stavbe, vemo že vsi. Enostavno se ves čas govori, da moramo uporabljati čim boljše materiale, da moramo stavbe izolirati, da mora biti narejena izolacija streha, saj je zdaj že toliko izkušenj, da pravzaprav vsi znajo to povedati iz prve roke, ne več brati le teorije. Žal pa se kljub temu še vedno najde mnogo preveč domačih mojstrov, ki mislijo, da vse vedo in da lahko za energetsko učinkovitost poskrbijo kar sami, pa četudi nimajo ustreznega znanja.

Izolacija strehe je en tak primer, kjer ne sme prihajati do napak, izolacija poševne strehe pa je še toliko bolj zahtevna, saj je bivalni prostor praktično takoj pod streho, ki se poleti lahko zelo, zelo segreje in vročina potem prehaja v bivalni prostor.

Kako poteka izolacija poševne strehe?

Izolacija strehe, ki je poševna, zahteva še debelejšo izolacijo. V vsakem primeru pa je treba najprej zagotoviti kanal, preko katerega se bo zrak odvajal in pa med ta kanal in izolacijo namestiti sekundarno kritino, ki je največkrat paroprepustna folija. Potem se izolacija strehe lahko dejansko začne, in sicer najprej s polaganjem izolacije, ki je najbolje, da je malo debelejša (max 5 cm) od višine špirovca, izolacija pa se namesti med špirovce. Ko vse to končamo, namestimo kovinska obešala v taki globini, kot želimo, da je na koncu debela izolacija strehe, pri čemer izolacija med špirovci jasno že šteje. Ko tudi na to namestimo izolacijo, namestimo še parno oviro, ki je najbolje kar dvostranski lepilni trak, na katerega se potem lahko namestijo že kar plošče iz knaufa.

Izolacija strehe: naj jo naredi Libela

Se vam zdi, da je izolacija strehe enostavna, da lahko sami kljub enostavnemu postopku naredite veliko napak in streha kljub dobremu namenu ne bo izolirana dobro? Potem je najbolje, da stanje pregleda Libela, ki naj oceni tudi stroške in rok izvedbe ter tudi kakšen način je za tako izolacijo najbolj smiseln.

opeka je slaba izolacija

Avtor:

Do sedaj je napisal 436 objav.

Odgovori